top of page

Hoe Ear Seeds Kunnen Helpen bij het Stoppen met roken


  • Een groeiende behandelingsoptie om te stoppen met roken zijn ear seeds, een naaldloze vorm van acupressuur.

  • Ear seeds stimuleren specifieke punten in het oor die verbonden zijn met verschillende delen van het lichaam, inclusief de hersenen, en helpen bij ontspanning en stressvermindering.

  • Door de stimulatie van ear seeds kunnen ontwenningsverschijnselen zoals prikkelbaarheid, eetlustverlies, slapeloosheid, angst en hoofdpijn verminderen, wat het stoppen met roken vergemakkelijkt.

  • Ear seeds bieden niet alleen ondersteuning tijdens het stoppen met roken, maar ook op de lange termijn om een rookvrije levensstijl te behouden en terugval naar roken te voorkomen.

  • Ear seeds kunnen thuis worden toegepast en worden beschouwd als een veilige aanvulling op conventionele medische behandelingen.


-------------------------------------------------------------------------------------------


Sigaret brandt uit. Stoppen met roken dankzij ear seeds

Ondanks de afname van rokers in Nederland blijft roken een groot probleem, met ongeveer één op de vijf volwassenen die nog steeds rookt, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. De prijzen van sigaretten blijven stijgen, met een recente verhoging op 1 april tot gemiddeld 11,10 euro per pakje. Deze prijsstijging maakt deel uit van de inspanningen om tegen 2040 een rookvrije generatie te realiseren, waarbij geen enkel kind meer zou moeten roken en het percentage volwassen rokers niet meer dan 5 procent mag bedragen.


Stoppen met roken kan echter een enorme uitdaging zijn, met verschillende ontwenningsverschijnselen zoals prikkelbaarheid, slapeloosheid en hoofdpijn die het stoppen moeilijk maken. Een groeiend populair wordende behandelingsoptie die hierbij kan helpen, is het gebruik van ear seeds. Maar wat zijn ear seeds precies en hoe kunnen ze bijdragen aan het verlichten van deze ontwenningsverschijnselen?


Wat zijn ear seeds?

Ear seeds, een naaldloze vorm van acupressuur, zijn een eeuwenoude geneeswijze uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, die je misschien nog niet kent. Deze methode leert ons dat het oor een microsysteem van ons hele lichaam is, met specifieke punten die verbonden zijn met verschillende lichaamsdelen en organen via energiebanen of meridianen. Door druk uit te oefenen op deze acupunten op het oor, stimuleren ear seeds deze energiebanen en sturen ze een stroom van energie naar de bijbehorende organen of gebieden die aandacht nodig hebben. Dit proces zorgt voor een voortdurende, zachte druk op de zenuwimpulsen in het oor, waardoor signalen naar de hersenen worden gestuurd. De hersenen reageren hierop door signalen en chemicaliën door het lichaam te sturen die helpen bij het verzachten van ongemak, het aanmaken van endorfines, het ontspannen van het zenuwstelsel en het ondersteunen van alle kwalen die je ervaart. Deze naaldloze vorm van acupressuur lijkt op acupunctuur, maar dan zonder het gebruik van naalden, en biedt een natuurlijke manier om het lichaam te helpen herstellen en harmoniseren.


Hoe werkt het?

1. Druktoepassing: Ear seeds worden gebruikt om druk uit te oefenen op acupunten.

2. Stimulatie van meridianen: Door druk uit te oefenen op deze punten wordt verondersteld dat het de energiestroom (qi) in de meridianen verbetert.

3. Bevordering van zelfgenezing: Het stimuleren van deze punten kan helpen het lichaam te balanceren en te genezen door de bloedcirculatie te verbeteren, spierspanning te verminderen en endorfines (natuurlijke pijnstillers van het lichaam) vrij te maken.

4. Holistic benadering: Ear seeds worden vaak gebruikt om symptomen van verschillende aandoeningen te verlichten, zoals hoofdpijn, spierpijn, stress en slapeloosheid, en wordt gezien als een manier om het algehele welzijn te bevorderen.

Ear seeds kunnen thuis worden toegepast of door een professional in een therapeutische setting. Het wordt beschouwd als veilig en kan een nuttige aanvulling zijn op conventionele medische behandelingen.

Hoe Werken Ear Seeds bij Stoppen met Roken?

Ear seeds bieden een waardevolle ondersteuning bij het stoppen met roken door specifieke punten in het oor te stimuleren, die verbonden zijn met verschillende delen van het lichaam, inclusief de hersenen. Deze stimulatie helpt om ontspanning te bevorderen, stress te verminderen en het lichaam in balans te brengen, wat essentieel is tijdens de uitdagende periode van stoppen met roken.


Een belangrijk voordeel van ear seeds is hun vermogen om de drang naar sigaretten te verminderen en om te gaan met ontwenningsverschijnselen zoals prikkelbaarheid, eetlustverlies, slapeloosheid, angst en hoofdpijn. Dit komt doordat het lichaam reageert op de stimulatie van deze punten door endorfines vrij te geven, natuurlijke chemicaliën die een gevoel van welzijn bevorderen en ongemak verminderen.


Bovendien zijn ear seeds niet alleen nuttig tijdens de fase van het stoppen met roken, maar ook op de lange termijn. Ze kunnen dienen als een continue behandeling om stress te verminderen en te voorkomen dat je terugvalt naar het roken van sigaretten. Door regelmatige stimulatie van de oorpunten kunnen ear seeds ondersteuning bieden bij het handhaven van een rookvrije levensstijl, waardoor je je kansen op succes vergroot en je welzijn bevordert.


Hoe Gebruik Je Ear Seeds voor Stoppen met Roken?

Om ear seeds te gebruiken voor stoppen met roken, moeten ze op specifieke punten op de oorschelp worden geplaatst. Als je een sterke behoefte voelt om te roken of andere ongemakken ervaart, kun je zachtjes op deze punten drukken, waarbij de ear seeds als referentie dienen. Dit kan onmiddellijke verlichting bieden en helpen om de drang naar een sigaret te verminderen.

 

Bestel Jouw Starterskit Nu!

Druk op de knop 'Bestel nu' om jouw Starterskit te bestellen. In het vakje onder 'Wil jij een speciale oorkaart op maat?' kun je aangeven dat je de ear seeds wil gebruiken om te stoppen met roken. Dit zal je helpen om op een effectieve en natuurlijke manier van deze verslaving af te komen.


Zet de eerste stap naar een rookvrij leven met ear seeds!2.725 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page